ایوب

 

ایوب، یکی از پیامبران الهی، این مفهوم با واژه ایوب  ۴ بار آمده است.

چکیده: ایوب از شایستگان بود. از کسانی بود که خدا او را هدایت کرد، بر جهانیان برتری داد، او را برگزید و هدایت کرد. به او کتاب، حکم و نبوّت داد و به او وحی کرد. او به بلاها و گرفتاری‌ها مبتلا شد پس خدا را ندا داد و خدا او را اجابت کرد و آن‌چه از او گرفته بود، به او بازگرداند. او شکیبا و بازگشت‌کننده به سوی خدا بود.

ما ‌همان‌گونه که به نوح و پیامبران بعد از او وحى کردیم به تو نیز وحى کردیم … و به ایوب نیز وحى نمودیم (نساء/۱۶۳). به او (ابراهیم)، اسحاق و یعقوب را بخشیدیم و همه را به راه راست هدایت کردیم و نوح را از پیش هدایت کردیم. از نسل او، داوود، سلیمان، ایوب، یوسف، موسى و هارون را [هدایت کردیم]. این‌گونه نیکوکاران را پاداش مى ‏دهیم. زکریا، یحیى، عیسى و الیاس را که همه از شایستگان بودند و اسماعیل، یسع، یونس و لوط همگى را بر جهانیان برترى دادیم. از پدران، فرزندان و برادرانشان برخى را [بر جهانیان برترى دادیم] و آنان را برگزیدیم و به راه راست هدایت کردیم. این هدایت ‏خداست که هر کس از بندگانش را بخواهد، با آن هدایت مى ‏کند. اگر آنان شرک ورزیده بودند، بی‌تردید آن‌چه انجام مى‏ دادند، از دستشان مى‏ رفت. آنان کسانى بودند که کتاب، داورى و نبوّت به آنها دادیم … اینان کسانى هستند که خدا هدایتشان کرده است پس به هدایت آنان اقتدا کن. (انعام/۸۴-۹۰). هنگامی که ایوب، پروردگار خود را ندا داد که به من آسیب رسیده است و تویى مهربان‌ترین مهربانان پس او را اجابت کردیم. آسیب وارده بر او را برطرف کردیم و کسان او و نظیرشان را همراه با آنان به او عطا کردیم که رحمتى از جانب ما و یادآوری براى عبادت‏ کنندگان باشد (انبیاء/۸۳-۸۴). بنده ما ایوب را یاد کن، آن‌گاه که پروردگار خود را ندا داد که شیطان به من رنج و عذاب رسانده است. [به او گفتیم:] با پاى خود بکوب. اینک این چشمه ‏سارى است، ‏سرد و آشامیدنى و کسانش را و نظایر آنها را همراه آنها به او بخشیدیم تا رحمتى از جانب ما و یادآوری براى خردمندان باشد. [به او گفتیم:] یک بسته، گیاه خشک به دستت بگیر و با آن بزن و سوگند نشکن. ما او را شکیبا یافتیم. چه نیکو بنده ‏اى. به راستى او بازگشت‌کننده بود (ص/۴۱-۴۴).

پیامبران

ایّوب

 

 

 

 

 

إِنَّا أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ كَمَا أَوْحَيْنَا إِلَى نُوحٍ وَالنَّبِيِّينَ مِن بَعْدِهِ وَأَوْحَيْنَا إِلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ وَالأَسْبَاطِ وَعِيسَى وَأَيُّوبَ وَيُونُسَ وَهَارُونَ وَسُلَيْمَانَ وَآتَيْنَا دَاوُودَ زَبُورًا (نساء/۱۶۳) وَوَهَبْنَا لَهُ (ابراهيم) إِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ كُلاًّ هَدَيْنَا وَنُوحًا هَدَيْنَا مِن قَبْلُ وَمِن ذُرِّيَّتِهِ دَاوُودَ وَسُلَيْمَانَ وَأَيُّوبَ وَيُوسُفَ وَمُوسَى وَهَارُونَ وَكَذَلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ* وَزَكَرِيَّا وَيَحْيَى وَعِيسَى وَإِلْيَاسَ كُلٌّ مِّنَ الصَّالِحِينَ* وَإِسْمَاعِيلَ وَالْيَسَعَ وَيُونُسَ وَلُوطًا وَكُلاًّ فضَّلْنَا عَلَى الْعَالَمِينَ * وَمِنْ آبَائِهِمْ وَذُرِّيَّاتِهِمْ وَإِخْوَانِهِمْ وَاجْتَبَيْنَاهُمْ وَهَدَيْنَاهُمْ إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ* ذَلِكَ هُدَى اللّهِ يَهْدِي بِهِ مَن يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَلَوْ أَشْرَكُواْ لَحَبِطَ عَنْهُم مَّا كَانُواْ يَعْمَلُونَ* أُوْلَئِكَ الَّذِينَ آتَيْنَاهُمُ الْكِتَابَ وَالْحُكْمَ وَالنُّبُوَّةَ … أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَى اللّهُ فَبِهُدَاهُمُ اقْتَدِهْ (انعام/۸۴-۹۰) وَأَيُّوبَ إِذْ نَادَى رَبَّهُ أَنِّي مَسَّنِيَ الضُّرُّ وَأَنتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ * فَاسْتَجَبْنَا لَهُ فَكَشَفْنَا مَا بِهِ مِن ضُرٍّ وَآتَيْنَاهُ أَهْلَهُ وَمِثْلَهُم مَّعَهُمْ رَحْمَةً مِّنْ عِندِنَا وَذِكْرَى لِلْعَابِدِينَ (انبیاء/۸۳-۸۴) وَاذْكُرْ عَبْدَنَا أَيُّوبَ إِذْ نَادَى رَبَّهُ أَنِّي مَسَّنِيَ الشَّيْطَانُ بِنُصْبٍ وَعَذَابٍ* ارْكُضْ بِرِجْلِكَ هَذَا مُغْتَسَلٌ بَارِدٌ وَشَرَابٌ* وَوَهَبْنَا لَهُ أَهْلَهُ وَمِثْلَهُم مَّعَهُمْ رَحْمَةً مِّنَّا وَذِكْرَى لِأُوْلِي الْأَلْبَابِ* وَخُذْ بِيَدِكَ ضِغْثًا فَاضْرِب بِّهِ وَلَا تَحْنَثْ إِنَّا وَجَدْنَاهُ صَابِرًا نِعْمَ الْعَبْدُ إِنَّهُ أَوَّابٌ (ص/۴۱-۴۴)