طلا

 

طلا، زر، این مفهوم با واژه «ذَهَبَ» ۸ بار و با واژه معادل آن آمده است.

چکیده: طلا یکی از متاع‌های زندگی دنیا است که مردم آن را دوست دارند. کسانی که ایمان آورده و  کارهای شایسته، انجام داده‌اند در بهشت با دستبند‌هایی از طلا آراسته می‌شوند. کسانی که طلا را می‌اندوزند و انفاق نمی‌کنند، در جهنّم، طلا را می‌گدازند و بر پیشانی، پهلو و پشت آنها می‌زنند.

دوست‌داشتن خواستنی‌ها از زنان، پسران، پوست‌های گاو پر از طلا و نقره، اسب‌های نشاندار، دام‌ها و کشتزارها برای مردم زینت داده شده است اینها متاع زندگی دنیا است. و سرانجام نیکو نزد خدا است. بگو، آیا شما را به بهتر از اینها خبر دهم؟ برای کسانی که تقوا پیشه کرده‌اند، نزد پروردگارشان باغ‌هایی است که از زیر آن‌ها نهر‌ها جاری است، در آن جاودانه هستند و همسرانی پاکیزه و رضای خدا را دارند. خدا بر بندگان آگاه است (آل‌عمران/۱۴-۱۵).

[ای کسانی که ایمان آورده‌اید،] اگر خواستید همسری را جایگزین همسر [دیگر] کنید و به یکی از آن‌ها پوست گاو پر از طلا داده‌اید، چیزی از آن را پس نگیرید. آیا آن را با بهتان و گناهی آشکار، پس می‌گیرید؟ چگونه آن را پس می‌گیرید در حالی‌که با یکدیگر آمیزش کرده‌اید و زنان از شما پیمانی محکم گرفته‌اند (نساء/۲۰-۲۱)؟ ای کسانی که ایمان آورده‌اید، بسیاری از دانشمندان یهود و راهبان، اموال مردم را به باطل می‌خورند و از راه خدا باز می‌دارند. کسانی را که طلا و نقره می‌اندوزند و آن را در راه خدا انفاق نمی‌کنند، آنان را به عذابی دردناک بشارت بده. روزی که آن را در آتش جهنّم می‌گدازند و با آن پیشانی، پهلو و پشت آنها را داغ می‌کنند، [می‌گویند:] این است آن‌چه برای خودتان می‌اندوختید پس بچشید آن‌چه را می‌اندوختید (توبه/۳۴-۳۵). بدون ‌تردید کسانی که کافر شدند و در حال کفر مردند، اگر زمین را پر از طلا کنند و آن را فدیه دهند هرگز از هیچ یک از آن‌ها قبول نمی‌شود. اینان هستند که عذابی دردناک خواهند داشت و آنها هیچ یاری‌کننده‌ای ندارند (آل‌عمران/۹۱).

این کتاب را به آن بندگان خود که برگزیدیم، به ارث دادیم پس برخی از آنها به خود ستمکار بودند، برخی از آنان میانه‌رو و از آنان بعضی در کارهای خیر به اذن خدا سبقت‌گیرنده هستند. این است آن فضل بزرگ، باغ‌های جاودانه‌ای که به آن داخل می‌شوند. در آن‌جا با دستبند‌هایی از طلا و مروارید، آراسته می‌شوند (فاطر/۳۲-۳۳). بی‌گمان خدا کسانی را که ایمان آورده و کارهای شایسته کرده‌اند، به باغ‌هایی داخل می‌کند که از زیر آن‌ها نهر‌ها روان است. در آن‌جا با دستبند‌هایی از طلا و مروارید، آراسته می‌شوند (حج/۲۳). کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده‌اند، باغ‌های همیشگی دارند که از زیر آن نهرها روان است. در آنجا با دستبند‌هایی از طلا آراسته می‌شوند … خوب پاداش و نیکو استراحت‌گاهی است (کهف/۳۱). بر گِرد کسانی که ایمان آورده و تسلیم بودند، ظرف‌هایی از طلا و جام‌هایی می‌گردانند (زخرف/۷۱).

[فرعون به قوم خود گفت:] من از این کسی که بی‌مقدار است و نمی‌تواند درست بیان کند، بهتر هستم. چرا دستبند‌هایی از طلا بر او افکنده نشده یا فرشتگانِ قرین یکدیگر همراه او نیامده‌اند. پس قوم خود را سبک‌مغز گردانید پس او را اطاعت کردند. به‌راستی آنها گروهی نافرمان بودند (زخرف/۵۲-۵۴)؟ از اهل‌کتاب کسانی هستند که اگر آنان را بر پوستِ گاوی پر از طلا امین شمری، آن را به تو برمی‌گردانند و از آنان کسانی هستند که اگر آنها را بر دیناری امین شمری، آن را به تو باز نمی‌گردانند مگر آن‌که پیوسته بر سر او ایستاده باشی. این به سبب آن است که آنان گفتند: در مورد درس‌ناخواندگانِ (غیر اهل‌کتاب) راهی بر زیان ما نیست و در حالی‌که خود می‌دانند بر خدا دروغ می‌بندند (آل‌عمران/۷۵).

نقره، ثروت

الذّهب

 

 

 

 

 

زُيِّنَ لِلنَّاسِ حُبُّ الشَّهَوَاتِ مِنَ النِّسَاء وَ الْبَنِينَ وَ الْقَنَاطِيرِ الْمُقَنطَرَةِ مِنَ الذَّهَبِ وَ الْفِضَّةِ وَ الْخَيْلِ الْمُسَوَّمَةِ وَ الأَنْعَامِ وَ الْحَرْثِ ذَلِكَ مَتَاعُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَ اللّهُ عِندَهُ حُسْنُ الْمَآبِ* قُلْ أَؤُنَبِّئُكُم بِخَيْرٍ مِّن ذَلِكُمْ لِلَّذِينَ اتَّقَوْا عِندَ رَبِّهِمْ جَنَّاتٌ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا وَ أَزْوَاجٌ مُّطَهَّرَةٌ وَ رِضْوَانٌ مِّنَ اللّهِ وَ اللّهُ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ (آل‌عمران/۱۴-۱۵)

 

[یا ایها الذین آمنوا] إِنْ أَرَدتُّمُ اسْتِبْدَالَ زَوْجٍ مَّكَانَ زَوْجٍ وَ آتَيْتُمْ إِحْدَاهُنَّ قِنطَارًا فَلاَ تَأْخُذُواْ مِنْهُ شَيْئًا أَتَأْخُذُونَهُ بُهْتَانًا وَ إِثْمًا مُّبِينًا* وَ كَيْفَ تَأْخُذُونَهُ وَ قَدْ أَفْضَى بَعْضُكُمْ إِلَى بَعْضٍ وَ أَخَذْنَ مِنكُم مِّيثَاقًا غَلِيظًا (نساء/۲۰-۲۱) يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ إِنَّ كَثِيرًا مِّنَ الأَحْبَارِ وَ الرُّهْبَانِ لَيَأْكُلُونَ أَمْوَالَ النَّاسِ بِالْبَاطِلِ وَ يَصُدُّونَ عَن سَبِيلِ اللّهِ وَ الَّذِينَ يَكْنِزُونَ الذَّهَبَ وَ الْفِضَّةَ وَ لاَ يُنفِقُونَهَا فِي سَبِيلِ اللّهِ فَبَشِّرْهُم بِعَذَابٍ أَلِيمٍ* يَوْمَ يُحْمَى عَلَيْهَا فِي نَارِ جَهَنَّمَ فَتُكْوَى بِهَا جِبَاهُهُمْ وَ جُنوبُهُمْ وَ ظُهُورُهُمْ هَذَا مَا كَنَزْتُمْ لأَنفُسِكُمْ فَذُوقُواْ مَا كُنتُمْ تَكْنِزُونَ  (توبه/۳۴-۳۵) إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ وَ مَاتُواْ وَ هُمْ كُفَّارٌ فَلَن يُقْبَلَ مِنْ أَحَدِهِم مِّلْءُ الأرْضِ ذَهَبًا وَ لَوِ افْتَدَى بِهِ أُوْلَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ وَ مَا لَهُم مِّن نَّاصِرِينَ (آل‌عمران/۹۱)

 

 

 

 

أَوْرَثْنَا الْكِتَابَ الَّذِينَ اصْطَفَيْنَا مِنْ عِبَادِنَا فَمِنْهُمْ ظَالِمٌ لِّنَفْسِهِ وَ مِنْهُم مُّقْتَصِدٌ وَ مِنْهُمْ سَابِقٌ بِالْخَيْرَاتِ بِإِذْنِ اللَّهِ ذَلِكَ هُوَ الْفَضْلُ الْكَبِيرُ* جَنَّاتُ عَدْنٍ يَدْخُلُونَهَا يُحَلَّوْنَ فِيهَا مِنْ أَسَاوِرَ مِن ذَهَبٍ وَ لُؤْلُؤًا (فاطر/۳۲-۳۳) إِنَّ اللَّهَ يُدْخِلُ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ يُحَلَّوْنَ فِيهَا مِنْ أَسَاوِرَ مِن ذَهَبٍ وَ لُؤْلُؤًا (حج/۲۳) أُوْلَئِكَ لَهُمْ جَنَّاتُ عَدْنٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهِمُ الْأَنْهَارُ يُحَلَّوْنَ فِيهَا مِنْ أَسَاوِرَ مِن ذَهَبٍ … نِعْمَ الثَّوَابُ وَ حَسُنَتْ مُرْتَفَقًا (کهف/۳۱) يُطَافُ عَلَيْهِم (الذّین آمنوا و کانوا بآیتنا مسلمون) بِصِحَافٍ مِّن ذَهَبٍ وَ أَكْوَابٍ (زخرف/۷۱)

 

 

 

 

[قال فرعون لقومه] أَمْ أَنَا خَيْرٌ مِّنْ هَذَا الَّذِي هُوَ مَهِينٌ وَ لَا يَكَادُ يُبِينُ* فَلَوْلَا أُلْقِيَ عَلَيْهِ أَسْوِرَةٌ مِّن ذَهَبٍ أَوْ جَاء مَعَهُ الْمَلَائِكَةُ مُقْتَرِنِينَ* فَاسْتَخَفَّ قَوْمَهُ فَأَطَاعُوهُ إِنَّهُمْ كَانُوا قَوْمًا فَاسِقِينَ (زخرف/۵۲-۵۴) وَ مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ مَنْ إِن تَأْمَنْهُ بِقِنطَارٍ يُؤَدِّهِ إِلَيْكَ وَ مِنْهُم مَّنْ إِن تَأْمَنْهُ بِدِينَارٍ لاَّ يُؤَدِّهِ إِلَيْكَ إِلاَّ مَا دُمْتَ عَلَيْهِ قَآئِمًا ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ قَالُواْ لَيْسَ عَلَيْنَا فِي الأُمِّيِّينَ سَبِيلٌ وَ يَقُولُونَ عَلَى اللّهِ الْكَذِبَ وَ هُمْ يَعْلَمُونَ (آل‌عمران/۷۵)

 

 

برچسب‌ها: