شب قدر

 

شب قدر، شب باارزش، این مفهوم با واژه «لیله‌القدر» ۳ بار و «لیله مبارکه» ۱ بار آمده است.

چکیده: قرآن در شب قدر نازل شد. شب قدر از هزار ماه بهتر است. در آن شب، فرشتگان و روح به اذن پروردگارشان برای هر امری نازل می‌شوند. شبی است که تا سپیده‌دم سلام است. در آن شب هر کار حکیمانه‌ای از هم جدا و تدبیر می‌شود.

در حقیقت ما آن (قرآن) را در شب قدر نازل کردیم. تو چه می‌دانی، شب قدر چیست؟ شب قدر از هزار ماه بهتر است. در آن [شب] فرشتگان و روح به اذن پروردگارشان برای هر امری نازل می‌شوند. شبی است که تا سپیده‌دم سلام است (قدر/۱-۵). به یقین ما آن (قرآن) را در شبی مبارک نازل کردیم. ما همواره بیم‌دهنده بوده‌ایم. در آن [شب] هر کار حکیمانه‌ای از هم جدا و تدبیر می‌شود. امری از جانب ماست. به‌راستی ما فرستنده بو‌ده‌ایم. رحمتی از پروردگار تو است. به‌راستی او همان شنوای دانا است (دخان/۳-۶). ماه رمضان [ماهی است] که قرآن در آن نازل شده است که راهنمایی برای مردم و حجّت‌های روشنگر و جدایی حق از باطل است (بقره/۱۸۵).

لیلةِ القدر

 

 

 

 

 

إِنَّا أَنزَلْنَاهُ (قرآن) فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ* وَ مَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ* لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ* تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَ الرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍ* سَلَامٌ هِيَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ (قدر/۱-۵) إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةٍ مُّبَارَكَةٍ إِنَّا كُنَّا مُنذِرِينَ* فِيهَا يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكِيمٍ* أَمْرًا مِّنْ عِندِنَا إِنَّا كُنَّا مُرْسِلِينَ* رَحْمَةً مِّن رَّبِّكَ إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ (دخان/۳-۶) شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِيَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَ بَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَ الْفُرْقَانِ (بقره/۱۸۵).